Twente Bestand

Aangemaakt door H.C. Zorn met hulp van velen vanaf de jaren 1986 tot 2014.  Het bestand omvat gegevens van 136.549 personen, bijna allen geboren in of om Twente, en vóór 1812.  De gegevens zijn voor circa 90% verkregen uit primaire bronnen.  Daarnaast is gebruik gemaakt van gepubliceerde genealogieën en voorouder­tabellen (kwartierstaten) van onder anderen de leden van de afdeling Twente van de Nederlandse Genealogische Vereniging;  de bronnen zijn vermeld.
Het bestand is te beschouwen als een –nog lang niet volledige– recon­structie van de bevolking van Twente vóór 1812.  Gelegde relaties berusten vaak op vermoedens, genealogen dienen daarom alle gegevens aan de bronnen te verifiëren !  Bovendien is het mogelijk dat daar nog aanvullende informatie te vinden is.

Het voortzetten en bijhouden van het bestand begon anno 2009 voor H.C. Zorn alleen te zwaar te worden.  Irene Walstra bleek bereid zijn compagnon te worden, en in 2014 heeft zij het bestand overgenomen.  Gebruikers worden vriendelijk doch dringend verzocht verbeteringen of aanvullingen op dit bestand te melden aan Irene WalstraZij zoekt nu ook naar versterking voor de verwerking van die aanvullingen – wij zorgen voor de introductie in de materie (laat horen via bovenstaand emailadres).
Met uw medewerking wordt dit bestand zo voor velen steeds waardevoller...
Leest u vooral vóór het gebruik de toelichtingen.

Bij de Zoek-functie kan men ook zoeken op 2 namen;  lees de Toelichting gebruik of klik op het vraagteken rechts-boven in het linker paneel.

Zoekresultaten kunnen ook worden beperkt door te filteren met 'Gewijzigd na' een op te gegeven datum.

 
 

Aanvullende informatie:
 

Zoeken naar (historische) Twentse hoeven: